Friederich Nietzsche Superstar!

Een Standup Opera Live Hoorspel

Een reuze gehaktbal, een code governance frituur, een spekkoekdoctrine, een post-klinisch foodfestival (La Grande Fritura) en een spannend verhaal over invetten, ontvetten en dichtslibben van de ozonlaag; dat is in het kort: Friederich Nietzsche Superstar!

Op 3 januari 1889 omhelst een besnorde man op de Piazza Carlo Alberto te Turijn het paard van een huurkoets; hij kan het niet aanzien dat het edele dier door de koetsier geslagen wordt en wil hem tegen de slagen beschermen. Een opwelling van medelijden; een medelijden ook, dat hij voor dieren voelt -, niet voor mensen.

Drie dagen later schrijft dezelfde man een brief aan Jacob Burckhardt, waarin hij onder meer de woorden bezigt: “Uiteindelijk was ik veel liever professor in Basel geweest dan God.”

Direct na ontvangst van deze brief vertrekt Franz Overbeck naar Turijn en treft zijn vriend in waanzinnigheid aan. Friedrich Nietzsche – over hem hebben we het – wordt in een zenuwinrichting opgenomen.

Wat zich werkelijk heeft afgespeeld wordt duidelijk in de Stand-Up Opera ‘De Bloedverdeelsters van Belgikan’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s